Nasze naczynia mszalne
czyli najzwyklejsze musztardówki
piwo jasne i ciemne
PROLETARYAT!
Tak wyśmienite PIWO znajdziesz tylko u nas.
Naturalny proces warzenia. Dolna fermentacja. Żadnej chemii czyli żadnych przyspieszaczy, opóźniaczy, konserwantów, stabilizatorów itp. Nasze piwo nie jest poddawane PASTERYZACJI przez co zawiera wiele witamin z grupy B (B1,B2,B6,B12) oraz witaminę PP, pochądzące z jęczmienia i drożdży, przez co ma działanie lecznicze. Zawiera bardzo małe ilości sodu, dlatego może być stosowane w dietach bezsolnych. Naturalne piwo, warzone specjalnie dla nas przez rodzimy browar wg starych wielkopolskich receptur.
Brzeczkę, po 7-10 dniach fermentacji kieruje się do leżakowni. Tam w tankach leżakowych piwo dojrzewa w niskich temperaturach przez 35-50 dni nabierając smakowitej pełni. Dopiero po tym czasie po przefiltrowaniu rozlewane jest do beczek i podawane w naszej Klubokawiarni. Po tym piwie na drugi dzień łeb nie napier... Gwarantujemy!
Chętnym oferujemy piwo PROLETARYAT w małych butelkach 0,33 litra, czyli w tak zwanych "bombkach"
Nasi Towarzysze w celach naukowych oczywiście, kilkakrotnie nadużyli tego piwa i potwierdzają jego walory bez żadnych zastrzeżeń.
UWAGA! Fundacja Animals:
Gwarantujemy, że to piwo przed wdrożeniem do produkcji nie było testowane na zwierzętach!
WÓDKI |
|
|
WYBOROWA
Wódka Wyborowa 40% czysta . Butelka 0,5l. Produkowana w Polsce, z najwyższej jakości spirytusu.
|
|
ŻYTNIA
Polska wódka Żytnia to przykład najlepszych czystych wódek zbożowych znanych na rynkach światowych i wielokrotnie nagradzanych. Podobne walory smakowe posiada rosyjska Stolicznaja i Pszeniczna.
|
|
LUKSUSOWA
Czysta wódka oparta na tradycji polskiego gorzelnictwa. Zawartość alk. 40 % obj.
|
|
z CZERWONĄ KARTKĄ
Czysta wódka produkowana wg oryginalnej receptury, wzorowanej na najlepszej tradycji. Zawartość alk. 40 % |
|
FINLANDIA
(Napój imperialistyczny)
Czysta wódka zbożowa produkowana w Finlandii o łagodnym smaku. Zawartość alk. 40 % obj.
|
|
ŻOŁĄDKOWA GORZKA
To oryginalna, tradycyjna wódka gatunkowa o niepowtarzalnym aromacie i charakterystycznym słodko-gorzkim smaku. Produkowana z nalewu na niedojrzałe owoce pomarańczy i zioła z dodatkiem naturalnego karmelu. |
|
WINIAK luksusowy
jest oryginalnym, wysokiej jakości winiakiem oferowanym przez Destylernię "Polmos" w Krakowie S.A. Trunek ten jest produkowany na bazie kilkuletniego francuskiego destylatu winnego, leżakowanego w dębowych beczkach. Posiada piękny brązowy kolor i wspaniale zharmonizowany bukiet. Całości dopełnia oryginalna butelka. Moc: 43% |
|
ORZECHÓWKA
Jedna z najznamienitszych staropolskich wódek. Swój smak zawdzięcza niezwykóej recepturze. Jej tajemnica tkwi w nalewach na zielone orzechy włoskie i zioła które poddawane są leżakowaniu w dębowych beczkach co dodatkowo wzbogaca smak tej szlachetnej wódki. Dlatego od lat Orzechówka słynie ze swych własciwości poprawiajacych apetyt i wspomagajacych trawienie. |
|
PIEPRZÓWKA
Wyśmienita wódka gatunkowa, wytrawna, korzenna o charakterystycznym lekko piekącym smaku. Produkowana ze spirytusu rektyfikowanego i nalewu na pieprz czarny z dodatkiem naturalnych substancji aromatycznych. Moc: 45% |
|
KRUPNIK
Wódka miodowa słodka Sporządzona z różnych gatunków miodu pszczelego, aromatyzowanego przyprawami korzennymi. Zawartość alkoholu. 40% obj.
|
|
JARZĘBIAK
Wódka owocowa zestawiona z nalewu jarzębinowego z dodatkiem destylatów owocowych i destylatu winnego oraz naturalnego karmelu. Dopuszczalna lekka opalizacja lub osad. Spożywać w temperaturze 16-18o C. PodaJEMY jako aperitif, do mięs ciemnych i dziczyzny lub po posiłku na lepsze trawienie. Dostępna w pojemności 0,5 l. |
|
SIWUCHA
Wódka Siwucha biała palona według najstarszej tradycji; butelka 0,5l; zawartość alkoholu 40% produkt polski.
|
|
ŻUBRÓWKA
Wódka wytrawna . Jej aromat i smak pochodzący od trawy żubrowej dziko rosnącej jedynie w Puszczy Białowieskiej, 40% obj.
|
|
SMIRNOFF
(Napój imperialistyczny)
Wódka czysta produkowana i destylowana w Ameryce sporządzona z trzykrotnie rektyfikowanego spirytusu żytniego. Zawartość. alkoholu. 40%.
|
|
STARKA
Starka to najszlachetniejsza i najbardziej tajemnicza ze wszystkich polskich wódek, której historia liczy sobie blisko 500 lat.
Smakowo Starka zbliżona jest do whisky, którą też wytwarza się ze zboża. Ma jednak odmienny bukiet i smak, pełniejszy, bardziej wysublimowany. Pierwowzorem tego królewskiego trunku był mocny napój alkoholowy otrzymany z polskiego żyta, leżakowany w beczułkach dębowych, w głębokich, szlacheckich piwnicach. Fenomen Starki wynika z jej niepowtarzalnego aromatu, przebogatego, niezwykłego bukietu i wspaniałej klarownej barwy.
Starka - 10 letnia
Starka Jubileuszowa - 15 letnia
Starka Patria - 20 letnia
Starka Piastowska - 25 letnia
Starka Banquet - 30 letnia
Starka 50 - 50 letnia
Wszystkie Starki posiadają moc 50 %, piękny ciemno-złocisty naturalny kolor oraz wspaniały pełen aromatów bukiet zapachowy
|
|
SPIRYTUS
Tylko dla wytrawnych i zaprawionych w bojach Towarzyszy !
Spirytus . Zawartość alkoholu 95% obj.
|
|
ICE SMIRNOFF
(Napój imperialistyczny)
Drink na bazie wódki Smirnoff o orzeźwiającym smaku cytryny. Zawartość alkoholu 5,6%.
|
|
CZYSTA
ZIOŁOWA GORZKA |
|
OLMECA tequila
(Napój imperialistyczny ale...)
Tequila Zawartość alkoholu %.
|
|
COINTREAU
(Napój imperialistyczny)
Likier produkowany z gorzkich pomarańczy i cytryn. Pije się go bez dodatków lub na Zawartość alkoholu 40 %.
|
WHISKY (Napoje imperialistyczne) |
|
|
JACK DANIELLS
Whiskey amerykańska. Jeden z najbardziej znanych alkoholi na świecie. Produkowana wg tej samej receptury od ponad 150 lat. Z czystej źródlanej wody i uszlachetniana w specjalnym procesie filtracji przez węgiel drzewny. Ze względu na charakterystyczny sposób produkcji, Jack Daniells tworzy osobną kategorię Tennessee Whiskey.
|
|
BALLANTINE'S (Finest Scotch Whisky)
Znakomita whiskey szkocka typu blended (wieloskładnikowa). Wytwarzana od ponad 170 lat wg niezmienionej receptury. Jest ona kompozycją ponad 40 znakomitych whisky słodowych. Wyjątkowo delikatny smak, wzbogacony nutką wrzosowego miodu, aromatem mlecznej czekolady, wanilii i jabłek.
|
|
GENTELMAN JACK
To delikatna amerykańska Whiskey - słodowa jednorodna. Jak zadna inna Whiskey jest filtrowana przez węgiel drzewny dwa razy, przed i po procesie leżakowania, co daje jej wyjątkowo delikatny i głęboki smak. |
|
BALLANTINE'S (Gold Seal Scotch Whisky)
Luksusowa 12-letnia whisky typu blended (wioeloskładnikowa) Jest kompozycją ponad 40 najlepszych szkockich whisky. Jej składniki dojrzewają w dębowych beczkach przez 12 i więcej lat, dzięki czemu smak tej whisky jest bliski perfekcji. |
|
JOHNY WALLKER |
|
|
BRANDY |
|
|
PLISKA
Wysokoprocentowa brandy wyprodukowana według klasycznej technologii ze starych winnych destylatów, które odleżały 8 lat w dębowych beczkach. Dobrze znana na polskim rynku.
|
|
|
|
SŁONECZNY BRZEG
Kto to pamieta? To już klasyka. |
|
BUDAFOK
Brandy powstałe z destylatu winnego z wybranych win tokajskich podwójnie destylowanych w specjalnych urządzeniach. Swoją moc, aromat i smak zdobywała przez ponad 12- letnie leżakowanie w dębowych beczkach w piwnicach Budafok. Na polskim rynku pojawiła się około 40 lat temu. Podajemy w temperaturze pokojowej dla ukoronowania walorów smakowych posiłku |
|
|
|
|
WINA |
|
|
ISTRA
Słodkie czerwone i białe wino. (alc. 15- 17% obj.; cuk. 130g/ L)
|
|
KADARKA Wysokogatunkowe wino importowane z bułgarii, czerwone, półsłodkie, o pięknym ciemnym kolorze wyprodukowane z winogron odmiany GAMZA.
Wino o subtelnym smaku i wyczuwalnym aromacie świeżych winogron.
Podawajemy lekko schłodzone. (alc. 11% obj.; cuk. 35g/l )
|
|
TOKAJ
Oryginalne białe wino węgierskie wyprodukowane w winnicach pogórza Tokaju (region Tokaj-Hegyaija).
W wyniku 4-letniego dojrzewania wina składowanego w piwnicach skalnych uzyskano niepowtarzalny smak, wykwintny aromat rodzynek oraz piękną bursztynową barwę. (półsłodkie - cuk. 60g/l i półwytrawne - cuk. 30g/l) |
|
SOWIETSKOJE ISKRISTOJE
Półsłodkie, białe wino musujące |
v |
EGRI BIKAVER
wino węgierskie produkowane przez znaną winiarnię w mieście Eger. Wino jest wynikiem dojrzewania różnych czerwonych win, lecz głównym składnikiem jest czerwone zbierane z winnic w okolicach Eger.
Jest najciekawszym czerwonym winem węgierskim, bardzo popularnym na rynku polskim.
Posiada ciemnoczerwony ognisty kolor i lekko cierpki smak. Podajemy schłodzone do temperatury 14-16 oC. Wyjątkowe do potraw z dziczyzny, czerwonego wołowego mięsa, gulaszu, pieczeni. |
|
|
ZAKĄSKI
SŁONINA (sało) - Kto tego nie spróbował ten nie wie co dobre. Słoninę robimy wg. starych receptur, z czosnkiem, solą i lekko uwędzoną)
Kto raz spróbował ten już nigdy więcej nie bedzie zakąszał wódki czym innym. Na imperialistyczną Coca-Colę nawet nie spojrzy.
OGÓRKI KISZONE - Z beczki dębowej a nie z plastikowej. Dobre, zdrowe i smaczne.
ŚLEDZIK - W zalewie octowej. Mniam, mniam. Palce lizać.
CHLEB ZE SMALCEM - Tej potrawy chyba nie trzeba reklamować. Mogę tylko dodać, że smalec jest nad wyraz smaczny.
Ciąg dalszy nastąpi....
|